logo mistr sýrařlogo sýr na pánev

logo mistr sýrařlogo sýr na pánev

přechodsýr

Sýry s modrou plísní

přechod

Lahodný sýr typu rokfór s ušlechtilou modrozelenou plísní uvnitř hmoty, zrající v moderních nadzemních sklepích. Vyniká slanou pikantní chutí po ušlechtilé plísni Penicillium rocqueforti. Tato výtečná poctivá niva je nepostradatelným pomocníkem ve studené i teplé kuchyni.

Jihočeská niva 50%

Jihočeská niva 50%

Jihočeská niva nese Chráněné zeměpisné označení EU. Splňuje také požadavky bezlepkové diety.

Kde lze nivu koupit, výživové údaje a další doplňující informace

Na obrázku můžete vidět variantu 110 g, vyrábíme i 220 g verzi, půlený bochník cca 1,2 kg, bochník  cca 2,5 kg a specialitu Jihočeskou nivu nakládanou, kterou naleznete i zde na webu v sekci Sýrové speciality. Pravý labužník jí neodolá s vínem, které dá vyniknout její chuti, jako jsou vyzrálá červená vína z pozdních sběrů Cabernet Sauvignon, Merlot nebo Sauvignon.

Jihočeská zlatá niva 60%

Jihočeská zlatá niva 60%

Jihočeská Zlatá niva má jemnější a krémovitější chuť než Jihočeská niva. Je to především díky vyššímu obsahu tuku. Lahodná chuť tohoto výrazného sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole, je ideální pro přípravu pikantních jednohubek a pomazánek, jako je například pomazánka šmitec.

Kde koupit, výživové údaje a další doplňující informace

Na obrázku vidíte 110 g verzi, vyrábíme ale také bochník cca 2,5 kg.

Niva Premium 60%

Niva Premium 60%

Co dělá z tohoto sýra nezapomenutelný zážitek? Vysoký obsah tuku a delší doba zrání jsou v tomto bodě zásadní. Niva Premium se skvěle hodí na obložené mísy a k ledovým nebo slámovým vínům s vysokým zbytkovým cukrem.

Kde koupit, výživové údaje a další doplňující informace

Na obrázku vidíte 110 g verzi, vyrábíme ale také bochník cca 1,2 kg.

 

Caesar Bleu 50%

Caesar Bleu 50%

Caesar Bleu je sýr typu gorgonzola. Díky velmi kvalitnímu mléku použitému při výrobě a téměř čtyřměsíčnímu zrání se jedná o opravdový český originál. Má velmi jemnou, vláčnou konzistenci, příjemně pikantní chuť a vůni po té nejlepší ušlechtilé plísni. Delikátní chuť sýra vynikne nejlépe v kombinaci s plnými červenými víny, jako jsou například Shiraz Cabernet nebo Chianti.

Na obrázku vidíte 110 g verzi, vyrábíme ale také bochník cca 1,2 kg.

Zde se dozvíte i výživové údaje a další doplňujcící informace.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok