logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Jihočeská niva, královna mezi sýry

přechod

Na tradiční českou štědrovečerní tabuli určitě patří rybí polévka, bramborový salát a smažený kapr. Samozřejmě nesmí chybět vánoční cukroví. Ale můžete tento rok udělat drobnou změnu a některé pochoutky nachystat v novém kabátě. My vám nabízíme nové netradiční variace s Jihočeskou nivou a Jihočeskou Zlatou nivou.

Už více než 65 let uplynulo od chvíle, kdy ve skále v přírodním sklepě v Českém Krumlově uzrál první bochník nivy. Od roku 2005 zraje oblíbená niva v moderních nadzemních sklepích s roční kapacitou 4 500 tun sýrů. Jejich léty prověřená receptura zůstává stále stejná.

Z našeho výrobního závodu k vám putuje nejen Jihočeská niva s padesáti procenty tuku v sušině, ale také její o deset procent tučnější „sestra“ Jihočeská Zlatá niva, Niva Premium a Caesar Bleu. Jihočeská niva je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni při přípravě studených i teplých pokrmů. Jihočeská Zlatá niva má díky vyššímu obsahu tuku v sušině jemnější a krémovitější chuť než Jihočeská niva. Lahodná chuť tohoto výrazného sýra vynikne jako delikatesa na každém slavnostním stole, je ideální pro přípravu pikantních jednohubek a pomazánek. Obě naše nivy nesou značku Chráněné zeměpisné označení EU, která je garancí kvality a původu.

Recepty z naší Jihočeské nivy naleznete zde:

sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok