logo mistr sýrařlogo niva

logo mistr sýrařlogo niva

přechodsýr

Romadur na gril si dej, ať je Ti hej

přechod

Romadur je sýr s výraznou pikantní chutí a vůní, to už jistě většina z vás ví. Milovníci zrajících sýrů si ho pak nejvíce vychutnají ve chvíli, kdy se blíží datum minimální trvanlivosti. Sýr totiž expedujeme v její polovině. Je tak třeba počítat s tím, že zrací proces v tu chvíli ještě není dokončen. Ke konci trvanlivosti je Romadur nejměkčí a jeho chuť krásně vyzrálá.


Díky odéru si získal své milovníky. Jedno je však jisté, komentářem, že sýr smrdí, byste ho urazili. Jeho odér k němu jednoduše patří. Abychom vám však jeho konzumaci usnadnili, doporučujeme jej uchovávat odděleně od ostatních potravin, ideálně v uzavřené nádobě, případně pod skleněným víkem.


Máme pro vás navíc další možnost, jak využít jeho jedinečné aroma. Lidé mívají nejrůznější pokřiky a rituály, kterými se svolávají. Používají zvukové a vizuální signály, ale zkusil už někdy někdo použít vůni či odér při svolávání? Třeba na grilovací párty? O tak jedinečný odér by přeci stálo za to se podělit. Jistě byste přilákali sousedy z širokého okolí. My vám poradíme, jak na to, stačí využít naši novinku, Romadur na gril. Před jeho vůní na grilu se jen tak někdo neschová.

Kombinovat ho pak můžete se zeleninou, brusinkami, do hamburgerů nebo jen tak s chlebem a dobře vychlazeným pivem. Napadla vás jiná možná kombinace, nebo máte vlastní recept a chcete se o něj podělit? Sdílejte ho na sociálních sítích s #romadurnagril, nebo nám napište na madeta@madeta.cz.

sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok