Bramborové placky vhondé na oběd i večeři, vydatné díky Romaduru od Madety.
Ingredience
- 3 hrnky bramborové kaše
- rostlinný olej na smažení
- 2-3 hrnky hladké mouky
- hladká mouka na obalování
- 1 vejce
- 1 svazek nasekané jarní cibulky
- 2 Romadury
- 1 zakysná smetana
Návod na přípravu
Ve velké míse smíchejte kaši s nastrouhaným Romadurem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, vejcem a moukou.
Ze směsi tvořte kuličky, z nich následně placky vysoké cca 1 cm.
Do nízké misky si nasypte mouky a opatrně v ní placky obalujte.
Na středním plamenu rozehřejte v pánvičce 3 - 4 lžíce rostlinného oleje.
Placky smažte 3 - 4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé na obou stranách. Podávejte přelité zakysanou smetanou a ozdobené jarní cibulkou.