logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Bramborovo-sýrové placky

přechod

Bramborové placky vhondé na oběd i večeři, vydatné díky Romaduru od Madety.

 Bramborovo-sýrové placky

Ingredience

 

  •     3 hrnky bramborové kaše
  •     rostlinný olej na smažení
  •     2-3 hrnky hladké mouky
  •     hladká mouka na obalování
  •     1 vejce
  •     1 svazek nasekané jarní cibulky
  •     2 Romadury
  •     1 zakysná smetana

Návod na přípravu

Ve velké míse smíchejte kaši s nastrouhaným Romadurem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, vejcem a moukou.
Ze směsi tvořte kuličky, z nich následně placky vysoké cca 1 cm.
Do nízké misky si nasypte mouky a opatrně v ní placky obalujte.
Na středním plamenu rozehřejte v pánvičce 3 - 4 lžíce rostlinného oleje.

Placky smažte 3 - 4 minuty, dokud nejsou zlatavé a křupavé na obou stranách. Podávejte přelité zakysanou smetanou a ozdobené jarní cibulkou.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok