logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Brambůrky s Romadurem

přechod
15 minut + pečení

náročnost:

přehled receptů

Brambory pečené v troubě, provoněné a zepečené s Romadurem jsou geniální a rychlou večeří.

Brambůrky s Romadurem

Ingredience

  •  1 kg drobných brambor ve slupce
  • 2 - 3 Romadury
  • Jihočeské máslo (i na vymazání formy) či smetana
  • 0,3 l světlého piva
  • černý pepř, sladká paprika, chilli, sůl

Návod na přípravu

 Dobře omyté brambory smíchejte ve vymazaném pekáči s kořením a na kostičky pokrájeným Romadurem, přidejte trochu másla nebo smetany a zalijte pivem. Pod poklicí pečte v troubě vyhřáté na 180 ºC, dokud brambory nezměknou. Pak okryté dopečte do zlatova.

Podávejte nejlépe s vychlazeným podmáslím, přírodním zákysem nebo pivem. Tak chutná sýr.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok