logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Koláčky s Madetkou

přechod
45 minut

náročnost:

přehled receptů

Koláčky od Madetky? Jedině tento recept je originál.

Koláčky s Madetkou

Ingredience (2 porce)

 

  •     250 g polohrubé mouky
  •     80 g Jihočeského másla
  •     1 prášek do pečiva
  •     300 g Jihočeského pomazánkového bez příchuti
  •     200 g taveného sýra Madetka
  •     4 bílky
  •     120 g šunky
  •     čerstvá bazalka (nebo jiné bylinky)
  •     sůl, trochu vody

Návod na přípravu

Do mísy dejte mouku, špetku soli, změklé máslo, vodu, prášek do pečiva a vypracujte vláčné těsto. Rozdělte jej na tolik dílů, kolik máte formiček. Vyválejte placky a těmi vyložte máslem vymazané a moukou vysypané pečicí formičky na koláčky. Na těsto dejte náplň, kterou připravíte smícháním taveného sýra, Jihočeského pomazánkového, našlehaných bílků, na kostičky nakrájené šunky, natrhaných lístků bazalky či jiných bylinek a soli.
Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut. Koláčky můžete servírovat ozdobené kolečky rajčátek a lístky bazalky nebo nastrouhanou okurkou lehce sypanou pepřem. Koláček můžete také servírovat jen na listu ledového salátu.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok