logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Lasagne s Tylžským sýrem

přechod

Lasagne jsou oblíbenou lahůdkou mnohých z nás. Zkuste si tuto lahůdku ještě vylepšit naším Tylžským sýrem.

Lasagne s Tylžským sýrem

Ingredience

Omáčka

  •     1 velká cibule
  •     2 stroužky česneku
  •     400 g mletého masa
  •     bazalka
  •     bobkový list
  •     nové koření
  •     sůl, pepř
  •     1 rajčatový protlak
  •     2 plechovky loupaných rajčat
  •     dle chuti cukr
  •     olivový olej

Bešamel

  •     500 ml Jihočeského plnotučného mléka
  •     bobkový list (23 ks)
  •     špetka muškátového oříšku
  •     sůl, pepř dle chuti
  •     50 g másla
  •     40 g hladké mouky

Další potřebné

  •     lasagne, zapékací mísa
  •     Tylžský sýr 200–300 g

Návod na přípravu

Omáčka

Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte maso, které okořeníte dle chuti pepřem a solí.
Jakmile se maso trochu zatáhne přidejte česnek, bazalku, bobkový list, nové koření a nechte chvilku spojit chutě.
Dál přidejte loupaná rajčata a protlak.
Nechte 30 minut vařit a dle potřeby dochuťte, doslaďte.


Bešamel

Rozpusťte máslo a zaprašte jej hladkou moukou. Rozmíchejte do hladka a nechte lehce osmahnout.
Přidejte plnotučné mléko, koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte a vařte, dokud nezíská bešamel konzistenci hustší omáčky (cca 10 minut).


Lasagne

Do vymazané zapékací mísy máslem naskládejte nejprve lasagne, na lasagne vrstvu omáčky a na ní vrstvu bešamelu, následují opět lasagne. Počet opakování je na vás, nicméně poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka s masem, dále bešamel, a nakonec vrstva Tylžského sýru.

Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok