20 minut
přehled receptůCovid sem, covid tam. Rozhodli jsme se proto připravit polévku nabitou vitamíny, která s případnými bacily doslova zatočí. Její příprava není složitá, zabere sotva 30 minut.
Ingredience (4 porce)
- 100 g smetanového sýru Madetka
- 500 g čerstvého špenátu
- 1 větší cibuli
- 4 stroužky česneku
- plnotučné mléko (na zředění)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- rohlíky na krutony
- polotvrdý sýr, typu Eidam či Gouda, nakrájený na kostičky
Návod na přípravu
Nejprve umyjte špenát a najemno nakrájejte cibulku a česnek. Na rozpálené trošce oleje cibuli orestujte dozlatova. Přidejte omytý špenát a společně chvíli opékejte.
Po chvíli přidejte Madetku, případně zalijte mlékem a nechte 5 minut vařit. Poté rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem. Podávejte zasypané dozlatova opečenými krutony a sýrem. Přejeme dobrou chuť.