logo mistr sýrařlogo rakletuj s Madetou

logo mistr sýrařlogo rakletuj s Madetou

přechodsýr

Madetčina špenátová polévka

přechod

Covid sem, covid tam. Rozhodli jsme se proto připravit polévku nabitou vitamíny, která s případnými bacily doslova zatočí. Její příprava není složitá, zabere sotva 30 minut.

Madetčina špenátová polévka

Ingredience (4 porce)

  •     100 g smetanového sýru Madetka
  •     500 g čerstvého špenátu
  •     1 větší cibuli
  •     4 stroužky česneku
  •     plnotučné mléko (na zředění)
  •     3 lžíce olivového oleje
  •     sůl, pepř
  •     rohlíky na krutony
  •     polotvrdý sýr, typu Eidam či Gouda, nakrájený na kostičky

Návod na přípravu

Nejprve umyjte špenát a najemno nakrájejte cibulku a česnek. Na rozpálené trošce oleje cibuli orestujte dozlatova. Přidejte omytý špenát a společně chvíli opékejte.

Po chvíli přidejte Madetku, případně zalijte mlékem a nechte 5 minut vařit. Poté rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem. Podávejte zasypané dozlatova opečenými krutony a sýrem. Přejeme dobrou chuť.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok