logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Madetčina špenátová polévka

přechod

Covid sem, covid tam. Rozhodli jsme se proto připravit polévku nabitou vitamíny, která s případnými bacily doslova zatočí. Její příprava není složitá, zabere sotva 30 minut.

Madetčina špenátová polévka

Ingredience (4 porce)

  •     100 g smetanového sýru Madetka
  •     500 g čerstvého špenátu
  •     1 větší cibuli
  •     4 stroužky česneku
  •     plnotučné mléko (na zředění)
  •     3 lžíce olivového oleje
  •     sůl, pepř
  •     rohlíky na krutony
  •     polotvrdý sýr, typu Eidam či Gouda, nakrájený na kostičky

Návod na přípravu

Nejprve umyjte špenát a najemno nakrájejte cibulku a česnek. Na rozpálené trošce oleje cibuli orestujte dozlatova. Přidejte omytý špenát a společně chvíli opékejte.

Po chvíli přidejte Madetku, případně zalijte mlékem a nechte 5 minut vařit. Poté rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a pepřem. Podávejte zasypané dozlatova opečenými krutony a sýrem. Přejeme dobrou chuť.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok