Romadur pěkně uležený, to je panečku lahůdka. A co takhle ho naložit, aby se rozležel? Přinášíme vám na to recept.
Ingrediece (2 porce)
- 200 g měkkého zrajícího sýra Romadur
- 40 g nakládaných chilli papriček
- 20 g červené cibule
- 10 g česneku
- 30 g oliv
- rozmarýn
- pepř, olivový olej
- případně pivo
Návod na přípravu
Romadur a česnek nakrájejte na plátky, chilli papričky na kousky, cibuli na proužky a vše dejte do mísy. Přidejte olivy a snítky rozmarýnu. Podle chuti opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Přendejte do skleničky s uzávěrem, doplňte olejem, případně pivem a dejte do ledničky na tři dny. Během této doby dvakrát či třikrát za den sklenici obraťte, aby se chutě propojily. Můžete podávat samotné jako chuťovku k pivu nebo s chlebem jako samostatný pokrm.