logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Nakládaný Romadur

přechod

Romadur pěkně uležený, to je panečku lahůdka. A co takhle ho naložit, aby se rozležel? Přinášíme vám na to recept.

Nakládaný Romadur

Ingrediece (2 porce)

 

  •     200 g měkkého zrajícího sýra Romadur
  •     40 g nakládaných chilli papriček
  •     20 g červené cibule
  •     10 g česneku
  •     30 g oliv
  •     rozmarýn
  •     pepř, olivový olej
  •     případně pivo

Návod na přípravu

Romadur a česnek nakrájejte na plátky, chilli papričky na kousky, cibuli na proužky a vše dejte do mísy. Přidejte olivy a snítky rozmarýnu. Podle chuti opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Přendejte do skleničky s uzávěrem, doplňte olejem, případně pivem a dejte do ledničky na tři dny. Během této doby dvakrát či třikrát za den sklenici obraťte, aby se chutě propojily. Můžete podávat samotné jako chuťovku k pivu nebo s chlebem jako samostatný pokrm.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok