Lehká večeře nejen na horké letní dny. S Madetou je vaření hračka.
Ingredience (4 porce)
- 4 velká rajčata
- 100 g Jihočeského eidamu či Blaťáckého zlata
- 200 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- bazalka
- olivový olej
- slunečnicový olej
- sušené bylinky na dochucení
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Rajčata shora odkrojte a vydlabejte z nich dužinu. Nakrájejte ji na drobné kousky a vložte do mísy. Nastrouhaný eidam nebo na drobné kostičky pokrájené Blaťácké zlato smíchejte s dužinou z rajčat, lehce zakápněte olivovým olejem, dochuťte utřeným česnekem, nasekanou bazalkou a dejte odležet do lednice.
Mleté maso osolte, opepřete, osmažte na pánvičce dozlatova a nechte vychladnout.
Poté smíchejte s připravenou sýrovo-rajčatovou směsí a plňte vydlabaná rajčata.
Přiklopte je odkrojenými vršky a grilujte přibližně 15 minut.