logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Plněné rohlíčky

přechod
20 minut + kynutí

náročnost:

přehled receptů

Minipečivo, které se dobře jí i vypadá na kterékoli snídani či oslavě. Tento recept vás bude bavit.

Plněné rohlíčky

Ingredience

 

  •     380 g polohrubé mouky
  •     15 g Jihočeského másla
  •     200 ml Jihočeského mléka
  •     1 lžička soli
  •     1 lžička cukru
  •     20 g čerstvého droždí
  •     90 g taveného sýra Primator
  •     100 g šunky
  •     30 g jarní cibulky
  •     1 vejce
  •     sezamové semínko

Návod na přípravu

Do mísy dejte mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl, cukr, droždí a vypracujte těsto. Nechte jej na teplém místě vykynout. Kdo má pekárnu, může těsto připravit tam. Po vykynutí  z těsta vyválejte placku a vykrajujte nožem trojúhelníky. Položte si je špičkou od sebe a zhruba na dvě třetiny trojúhelníku namažte tavený Primator a bohatě vyskládejte na kousky nakrájenou šunku a jarní cibulku. Směrem ke špičce zatočte. Takto připravené rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě na teplém místě alespoň půl hodiny kynout. Pak je pomašlujte rozkvedlaným vajíčkem, posypte sezamovým semínkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C  asi 15 minut. Z uvedeného množství připravíte 15 středně velkých rohlíčků.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok