Touto pomazánkou potěšíte i náročnější strávníky. Jihočeské Lipno podtrhne chuť mrkve tak, aby byla krásně jemná a krémová.
Ingredience
- 100 g taveného sýru Jihočeské Lipno
- 300 g očištěné mrkve
- 1 svazek pažitky
- 1 stroužek česneku
- 10 g sezamu bílý i černý
- sůl, pepř, olivový olej
Návod na přípravu
Očištěnou mrkev upečte v troubě do měkka při 180 °C cca 35 minut, rozmačkejte vidličkou (můžete případně i přesekat nožem) a smíchejte s Jihočeským Lipnem, pažitkou, česnekem, sezamem a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Můžete použít jako univerzální pomazánku na různé druhy pečiva i jako obdobu hummusu nebo jiných luštěninových a zeleninových pomazánek.
Podávejte s lístky mladého špenátu a ředkvičkami nebo s jinou oblíbenou zeleninou.