Nevíte co z vajíčky z velikonoc, nebo máte prostě jen hodně vajec? Připravte si tuto skvělou vajíčkovou pomazánku. Jihočeský cottage jí dodá neodolatelnou jemnou chuť.
Ingredience
- 40 g cibule
- 5 g Jihočeského másla
- 150 g Jihočeského cottage bez příchuti či s pažitkou
- 40 g uzené krkovičky
- 50 g Jihočeského eidamu
- 50 g Jihočeské zakysané smetany
- 5 vajec
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- petrželka
- muškátový oříšek
Návod na přípravu
Cibuli nakrájejte najemno, maso na kousky a eidam nastrouhejte nebo pokrájejte nadrobno. V pánvi na másle zpěňte cibuli, nechte zchladnout a přendejte ji do mísy. Přidejte Jihočeský cottage, eidam, maso, zakysanou smetanu a nadrobno oloupaná a nasekaná velikonoční vejce. Osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku, jarní cibulku, dochuťte muškátovým oříškem a promíchejte. Dejte do lednice vychladit a podávejte s čerstvým pečivem.