logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Pórkový koláč s taveným sýrem

přechod
60 minut

náročnost:

přehled receptů

Quiche nebo slaný koláč je ideální možností na narozeninovou párty, kde hlavním sladkým dezertem bude dort.

Pórkový koláč s taveným sýrem

Ingredience

  •     350 g listového těsta
  •     270 g taveného sýra Lipno extra smetanové
  •     200 g pórku
  •     5 vajec
  •     50 ml Jihočeské smetany
  •     sůl, pepř, oregano
  •     tuk na vymzání formy
  •     mouka na vysypání formy

Návod na přípravu

Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Listové těsto vyválejte na plát o síle 5 mm a vložte jej do formy tak, aby po stranách trochu přečnívalo. Důležité je těsto na dně několikrát propíchnout, třeba vidličkou či špičkou nože. Na těsto vyskládejte na půlkolečka pokrájený pórek a posypte oreganem. Do kastrůlku dejte smetanu, tavené Blaťácké zlato a za stálého míchání nechte rozpustit. Pak osolte, opepřete a přidejte rozkvedlané vejce. Připravenou náplň nalijte na těsto a pečte na 170 °C zhruba 45 minut.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok