logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Rajčata s romadurovým salátem

přechod
15 minut + vychlazení

náročnost:

přehled receptů

Jedinečný salát díky jedinečné ingredienci v podobě Romaduru. Stojí za to vyzkoušet!

 Rajčata s romadurovým salátem

Ingredience

 

  •     1 Romadur
  •     2 vejce
  •     4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
  •     1 lžíce citrónové šťávy
  •     1 lžička plnotučné hořčice
  •     sůl, pepř
  •     kopr
  •     4 větší rajčata
  •     4 listy ledového salátu

Návod na přípravu

 Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený Romadur, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.

Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému masu.

Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé, například s bramborem jako hlavní jídlo.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok