Jedinečný salát díky jedinečné ingredienci v podobě Romaduru. Stojí za to vyzkoušet!
Ingredience
- 1 Romadur
- 2 vejce
- 4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl, pepř
- kopr
- 4 větší rajčata
- 4 listy ledového salátu
Návod na přípravu
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený Romadur, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.
Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému masu.
Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé, například s bramborem jako hlavní jídlo.