logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Romadur s pečenými bramborami a česnekovým dipem

přechod

Toužíte po večeři bez masa? Síla odéru Romaduru přiláká i sousedy.

Romadur s pečenými bramborami a česnekovým dipem

Ingredience

  • 250 g grenaille brambor
  • 1 paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 malá červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g petržele
  • 20 g pažitky
  • 120 g Jihočeské zakysané smetany
  • 1 balení Romaduru
  • slunečnicový olej
  • Jihočeské máslo

Návod na přípravu

Brambory uvařte v osolené vodě do měkka a nechte vychladnout. Nakrájejte papriku, cuketu a cibulku na větší kusy. Brambory rozpulte a jeden stroužek česneku nakrájejte na tenké plátky. Zeleninu spolu s česnekem orestujte do zlatova na oleji a Jihočeském másle. Nakrájejte na silnější plátky Romadur a nasekejte najemno bylinky. Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s Jihočeským podmáslím a přidáme jeden stroužek nastrouhaného česneku. Osolíme a opepříme. Orestovanou zeleninu smícháme s Romadurem, bylinkami, osolíme a opepříme. Dresing přimícháme do salátu nebo podáváme vedle.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok