Tento sendvič si jistě zamilujete. Je jednoduchý na přípravu, přitom díky Romaduru a housce zasytí jako vydatný oběd.
Ingredience
- 1 bageta
- 50 g sýru Romadur
- kuřecí maso + oblíbené koření
- 1/2 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička krupicového cukru
- zavařené brusinky
- 1 hrst čerstvého špenátu nebo rukoly
Návod na přípravu
Maso na steak osolíme, okořeníme a na kapce oleje opečeme. Mezitím nakrájíme cibuli na jemné proužky a osmahneme na kapce oleje. Můžeme využít jednu pánev, na které se připravuje maso. Ve chvíli, kdy je cibulka měkká a lehce zezlátlá, ji zaprášíme cukrem, který necháme rozpustit. Bagetu podélně prořízneme a z vnitřní strany opečeme ve výpeku z masa na pánvi. Jednotlivé ingredience vrstvíme ještě teplé, aby se Romadur krásně roztekl. Vrstvy děláme následujícím způsobem: spodní část bagety, opraný špenát, kuřecí steak, brusinky, Romadur nakrájený na plátky, zkaramelizovaná cibulka a horní část bagety.