logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Sendvič s Romadurem a kuřecím masem

přechod

Tento sendvič si jistě zamilujete. Je jednoduchý na přípravu, přitom díky Romaduru a housce zasytí jako vydatný oběd.

Sendvič s Romadurem a kuřecím masem

Ingredience

  •     1 bageta
  •     50 g sýru Romadur
  •     kuřecí maso + oblíbené koření
  •     1/2 cibule
  •     1 lžíce oleje
  •     1 lžička krupicového cukru
  •     zavařené brusinky
  •     1 hrst čerstvého špenátu nebo rukoly

Návod na přípravu

Maso na steak osolíme, okořeníme a na kapce oleje opečeme. Mezitím nakrájíme cibuli na jemné proužky a osmahneme na kapce oleje. Můžeme využít jednu pánev, na které se připravuje maso. Ve chvíli, kdy je cibulka měkká a lehce zezlátlá, ji zaprášíme cukrem, který necháme rozpustit. Bagetu podélně prořízneme a z vnitřní strany opečeme ve výpeku z masa na pánvi. Jednotlivé ingredience vrstvíme ještě teplé, aby se  Romadur krásně roztekl. Vrstvy děláme následujícím způsobem: spodní část bagety, opraný špenát, kuřecí steak, brusinky, Romadur nakrájený na plátky, zkaramelizovaná cibulka a horní část bagety.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok