logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Špenátový quiche s Jihočeskou nivou

přechod

Připravili jsme pro vás slaný koláč bohatě naplněný nivou a špenátem. Tato kombinace je prostě neodolatelná a není divu, je pikantní a jemná zároveň.

Špenátový quiche s Jihočeskou nivou

Ingredience

Na těsto

  •     150 g másla + trochu na vymazání formy
  •     300 g hladké mouky
  •     1 lžičku soli
  •     2 vejce
  •     krupici na vysypání formy

Na náplň

  •     olivový olej
  •     1 Jihočeskou nivu 50%, 220 g
  •     1 Jihočeskou smetanu ke šlehání 33% 250 ml
  •     250 g listového špenátu
  •     2 červené cibule, 2 bílé cibule
  •     1 stroužek česneku

Návod na přípravu

Máslo nakrájené na kousky zapracujte do mouky prosáté se solí. Přidejte vejce a krátce prohněťte, abyste získali spíš tužší těsto. Zabalené ho dejte na půl hodiny do ledničky. Formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte krupicí a pak do ní rukama (po dně a do boku) vtlačte těsto a propíchejte ho vidličkou. Přiklopené pečicím papírem pečte 10 minut při 200 °C. Dalších 10 minut pečte odklopené, aby těsto zezlátlo. Vyndejte a nechte trochu vychladnout.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a pak na něm krátce osmahněte najemno nakrájené cibule. Jakmile cibulka zezlátne, přidejte špenát, polovinu nastrouhané nivy a vše zjemněte smetanou. Mírně okořeňte a duste 10 minut pod pokličkou. Posléze dejte směs na koláč a posypte zbývající nivou. Pečte při 180 °C zhruba dalších 40 minut.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok