logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Šťouchané brambory se sýrovou čepicí

přechod
60 minut

náročnost:

přehled receptů

Šťouchané brambory jak je neznáte? Ale jistě, s Romadurem.

 Šťouchané brambory se sýrovou čepicí

Ingredience

 

  •     800 g brambor
  •     200 g taveného sýra Romadur
  •     80 g cibule
  •     300 g uzené libové krkovičky
  •     40 g Jihočeského másla
  •     sůl, pepř
  •     petržel
  •     80 ml Jihočeského mléka

Návod na přípravu

Uzenou krkovičku dejte do vroucí vody a uvařte doměkka. Trvá to zhruba 50 minut. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkejte a vmíchejte do nich nasekanou petželku. Těsně před dovařením krkovičky dejte na pánev trochu másla a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli. Pak přilijte mléko, vložte tavený Romadur a za stálého míchání nechte rozpustit. Na talíř dejte vrstvu brambor, na plátky nakrájenou krkovičku a celé to přelijte rozpuštěným taveným sýrem s cibulí.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok