logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Sýrové sušenky s mandlí

přechod
45 minut + chlazení

náročnost:

přehled receptů

Sušenky nemusejí být jen sladké. Slané sušenky s Madelandem si jistě zamilujete.

Sýrové sušenky s mandlí

Ingredience

 

  •     100 g Madelandu 45 %
  •     120 g hladké mouky
  •     50 g Jihočeského másla
  •     50 g taveného sýra Madeland
  •     1 vejce
  •     trochu Jihočeského mléka
  •     1/2 lžíce strouhaných mandlí nebo ořechů
  •     sůl, pepř
  •     lžička bílého vína

Návod na přípravu

Do mísy dejte mouku, přidejte změklé máslo, tavený sýr Madeland, mandle nebo ořechy, víno, asi půlku vejce, osolte, opepřete a vypracujte těsto. Madeland nakrájejte na větší kousky a zapracujte je ještě do těsta. Nechte jej alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Pak na pomoučeném vále těsto vyválejte na plát silný půl centimetru a rádýlkem jej rozdělte na libovolné tvary sušenek. Je také možné použít vykrajovátka a sušenky vykrájet. Zbylé vejce rozšlehejte s trochou mléka a každou sušenku potřete. Navrch dejte ještě mandličku a pečte na 180 °C 15 - 20 minut. Sušenky se hodí k čaji nebo k vínu. Z uvedeného množství upečete zhruba 25 sušenek o stranách 5 x 5 centimetrů.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok