logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Sýrový quiche s Jihočeskou Zlatou nivou

přechod

Skvělá kombinace hrušek a Jihočeské Zlaté nivy nenechá nikoho na pochybách, že se v kuchyni vyznáte.

Sýrový quiche s Jihočeskou Zlatou nivou

Ingredience

Na těsto

  •     170g hladké mouky
  •     hrubá mouka na vymazání formy
  •     100g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
  •     50g nastrouhaného Primatoru
  •     1 vejce
  •     2 špetky soli

Na náplň

  •     2 kelímky Jihočeského cottage
  •     3 ks hrušky
  •     1 porce Jihočeské Zlaté nivy
  •     rukola na ozdobu
  •     sůl
  •     čerstvý pepř

Návod na přípravu

 Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný tvrdý sýr Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme jej hodinu odpočívat v lednici.
    Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme jej při 180 stupních Celsia cca 8 minut.
    Na teplý korpus rozprostřeme Jihočeský cottage, dle chuti dosolíme a opepříme, poklademe na plátky pokrájenými hruškami a zasypeme nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou.
    Quiche dáme na 15 minut zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě. Po této době by hrušky již měly mít zlatavou barvu. Po vyndání ozdobíme rukolou a podáváme.

 

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok