Chcete překvapit návštěvu netradičním quichem? Hledáte lahodnou večeři, kterou si zamiluje naprosto každý? Vyzkoušejte netradiční sýrový quiche s Romadurem. Nezůstanou po něm ani drobečky.
Ingredience
Na těsto
- 170 g hladké mouky
- hrubá mouka na vymazání formy
- 100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
- 50 g nastrouhaného sýru Primator
- 1 vejce
- 2 špetky soli
Ingredience na omáčku
- drcená rajčata
- menší cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a chilli dle chuti
- lžíce olivového oleje
Ingredience na náplň
- 2 balíčky Romaduru od Madety (příchuť dle libosti)
- cherry rajčata
- oregano
- libová anglická slanina
Návod na přípravu
Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný sýr Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijeme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici.
Na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek, přidáme drcená rajčata a dosolíme a okořeníme dle chuti.
Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme při 180 stupních Celsia cca 8 minut.
Na teplý korpus naneseme omáčku, kterou poklademe anglickou slaninou. Na ni rozprostřeme na plátky pokrájený Romadur, nedbale poklademe čerstvými rajčaty, okořeníme oreganem a pečeme znovu při stejné teplotě cca 15 minut.