logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

logo mistr sýrařlogo Madeta myslíme na přírodu

přechodsýr

Sýrový quiche s Romadurem

přechod

Chcete překvapit návštěvu netradičním quichem? Hledáte lahodnou večeři, kterou si zamiluje naprosto každý? Vyzkoušejte netradiční sýrový quiche s Romadurem. Nezůstanou po něm ani drobečky.

Sýrový quiche s Romadurem

Ingredience

Na těsto

  •     170 g hladké mouky
  •     hrubá mouka na vymazání formy
  •     100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
  •     50 g nastrouhaného sýru Primator
  •     1 vejce
  •     2 špetky soli

Ingredience na omáčku

  •     drcená rajčata
  •     menší cibule
  •     2 stroužky česneku
  •     sůl a chilli dle chuti
  •     lžíce olivového oleje

Ingredience na náplň

  •     2 balíčky Romaduru od Madety (příchuť dle libosti)
  •     cherry rajčata
  •     oregano
  •     libová anglická slanina

 

Návod na přípravu

Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný sýr Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijeme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici.
Na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek, přidáme drcená rajčata a dosolíme a okořeníme dle chuti.
Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme při 180 stupních Celsia cca 8 minut.
Na teplý korpus naneseme omáčku, kterou poklademe anglickou slaninou. Na ni rozprostřeme na plátky pokrájený Romadur, nedbale poklademe čerstvými rajčaty, okořeníme oreganem a pečeme znovu při stejné teplotě cca 15 minut.

Na přehled receptů...
sýr

Kam dál?

přechod

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok